Main content

Vraag

Ik vraag mij of of jullie weten wat voor begeleiding ik het best zou kunnen gebruiken in mijn situatie. Ik ben bijna 19 weken zwanger en mijn moeder is sins 1,5 jaar weer op en af manisch en depressief ( heeft dit sinds haar 1e zwangerschap) momenteel zit zij weer op een gesloten afdeling en is zij ook bezig met de eindelevens kliniek.

Ik vraag mij af of het zinvol voor mij zal zijn hier met iemand over te praten? Het gaat me nog heel goed. Ik ben gewoon mijzelf en sta er nuchter in, al is het wel pittig je moeder niet te hebben terwijl ze er toch is tijdens mijn eerste zwangerschap. Ik hoor graag jullie adviezen 🙂

Natuurlijk is er ook een beetje een angst hetzelfde te krijgen, al ben ik er samen met mijn vriend sterk van overtuigd dat dit mij niet zal overkomen… Het is altijd wel iets wat in je dachten zit.

Antwoord

Hartelijk dank voor je vraag.

Ypsilon biedt lotgenotencontact (onder anderen) voor volwassen kinderen van iemand met psychosegevoeligheid. Enkele malen per jaar is er een gespreksbijeenkomst en er is een digitale gespreksgroep.  Meer informatie vind je hier:

Veel kinderen-van hebben vragen over erfelijkheid, hier vind je er meer informatie over.

Met vriendelijke groet,

Annemiek de Kruif


Logo biografie Ypsilon

Mind Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.

Tip: Kijk ook op https://www.ypsilon.org/advies.

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 27
Beantwoord door: Ypsilon op 13 mei 2019
  • Deel deze pagina: