Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Rik Verwijen is opgeleid ervaringsdeskundige bij Howie the Harp. Zijn voornaamste problematische ervaringen gaan over depressie, angst, en ‘de spirituele crisis’. Rik is thuis in het syndroom van Asperger, (rand)psychotische klachten, OCD en middelengebruik. Het thema spiritualiteit, in brede zin, is een leidraad in zijn leven.

Signalen uit het universum

Vraag

Mijn dochter van 26 zegt dat ze signalen binnen krijgt van het universum die haar vertellen dat ze zichzelf moet kwellen. Ze eet nauwelijks, lijdt kou, mag niet in bed slapen. Zij meent verkeerde stappen te hebben gezet in het leven, er was ook een me too kwestie. We hebben pod therapie, maar daar doet ze meestal niet aan mee. Heeft nog niet veel effect gehad. Ze weigert alle therapie. Antipsychotica geen effect..

We hebben haar al 9 maanden in huis, geen verbetering. Spirituele deskundigen zeggen dat ze geen signalen uit het universum krijgt, omdat ze die verkeerd interpreteert. Wij ouders zijn wanhopig.

Heeft u een advies?

 

Antwoord

Wat een naar verhaal!

Het klinkt alsof je dochter zichzelf aan het straffen is. Uit wat je vertelt, lijkt het me dat er sprake is van psychose. Ik zou me ook afvragen of er sprake kan zijn van een zeker trauma.

Ik kan je zeggen dat je dochter naar alle waarschijnlijkheid geen signalen uit het universum opvangt. Er is (inderdaad) sprake van een verkeerde interpretatie van bepaalde prikkels. Wellicht is het de moeite waard om antipsychotica nog een kans te geven. Het duurt soms een tijd voordat je een werkend middel te pakken hebt.

Want eerlijk gezegd denk ik dat je dochter gespecialiseerde hulp nodig heeft. Praat vooral met haar over wat zij ervaart en over wat jij denkt dat nodig is.
Stel zo nodig grenzen. Want het is net zo belangrijk dat jij overeind blijft, als dat je dochter overeind blijft.

Wellicht kan een spirituele coach steun bieden, mocht ze elke vorm van hulp blijven weigeren.

Ik hoop dat je hier wat mee kan.

Sterkte,
Rik

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 60
Beantwoord door: Rik Verweijen op 12 april 2019

Gerelateerd

Meer over

Naasten
Spiritualiteit

Lees ook