Main content

Vraag

Wat gebeurt er als je een tablet Camcolit toch doormidden breekt?

Is het gevaarlijk, ondanks dat het een slow release medicijn is?

 

Antwoord

Beste P.,

Volgens de bijsluiter van Camcolit is dit géén slow release medicijn en mag je het tablet doormidden breken als dat het innemen voor jou makkelijker maakt.

Het doormidden breken is niet bedoeld om twee halve tabletten met ieder de halve dosis te krijgen. Daarvoor gaat het breken niet nauwkeurig genoeg, wat voor jou tot problemen zou kunnen leiden.

Als je toch een halve dosis nodig hebt, vraag dan aan je behandelaar om daarvoor tabletten met die dosis voor te schrijven.

Met hartelijke groet,

Peter


Logo biografie Peter Groot

Dr. Peter C. Groot, onderzoeker en ervaringsdeskundige, User Research Centre, Utrecht University UMC.

INFORMATIE OVER AFBOUWMEDICATIE: (taperingstrips, stabilisatiestrips, switch-strips en strips op maat) en hoe die kan worden voorgeschreven is te vinden op www.taperingstrip.nl (dit is een website van het User Research Center NL).

VERGOEDING VAN AFBOUWMEDICATIE: hierover is helaas nog steeds onduidelijkheid. Enkele zorgverzekeraars (met name DSW en ENO) vergoeden afbouwmedicatie, de meeste andere doen dat (nog) niet. Meer informatie hierover is te vinden bij de Vereniging Afbouwmedicatie, die strijdt voor vergoeding.

TIPS VOOR HET AFBOUWEN VAN MEDICATIE van Prof. dr. Jim van Os: https://www.psychosenet.nl/medicatie/medicatie-afbouwen/tips-voor-het-afbouwen-van-medicatie/

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 50-65
Beantwoord door: Peter Groot op 19 juni 2020
  • Deel deze pagina: