Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Rik Verwijen is opgeleid ervaringsdeskundige bij Howie the Harp. Zijn voornaamste problematische ervaringen gaan over depressie, angst, en ‘de spirituele crisis’. Rik is thuis in het syndroom van Asperger, (rand)psychotische klachten, OCD en middelengebruik. Het thema spiritualiteit, in brede zin, is een leidraad in zijn leven.

Waarom heb je voor dit beroep gekozen?

Vraag

Waarom heb je voor dit beroep gekozen en wat houd het precies in een hoe ziet een normale dag van u eruit? (ik wil dit beroep misschien worden vandaar)

Antwoord

Hoi L,

Leuk dat je schrijft.

Een ervaringsdeskundige is iemand die ervaring heeft als cliënt in de psychiatrie of verslavingszorg.

Je hebt dus psychische problemen gehad, of bent verslaafd geweest. Daar ben je voor een groot deel van hersteld.

Die ervaring zet je in om anderen met dezelfde soort problemen te helpen. Dat kan op vrijwillige basis, zoals ik dat doe, of als betaalde werknemer. Bijvoorbeeld bij een ggz-instelling, wijkbeweging of online platform.

Het werk kan bijv. coaching, voorlichting, training, het draaien van hulpgroepen, opzetten van herstelinitiatieven zijn.
Het is heel interessant werk, maar je moet wel beseffen dat je flink in de nesten hebt moeten zitten voordat je een ervaringsdeskundige kan worden. Dat wens ik je natuurlijk niet toe!

Groeten, Rik

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 14
Beantwoord door: Rik Verweijen op 16 januari 2019

Gerelateerd

Meer over

Gezin, studie en werk

Lees ook