Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Dirk Corstens is psychiater en psychotherapeut en heeft veel ervaring met mensen die stemmen horen. Dirk is betrokken bij Peer Supported Open Dialogue Nederland (POD NL), een eerste echte stap richting werken met open dialogue in de praktijk.

Welke behandelingen is er voor mijn broer mogelijk?

Vraag

Mijn broer gebruikt al jaren orap echter het is misgegaan in 2014 .

Na opname 3 maanden weer naar huis gestuurd. Echter sindsdien nooit in therapie of wat dan ook geweest is nu 48 . Zit alleen thuis , is waarschijnlijk schizofrenie. Welke behandelingen zijn mogelijk en hoe krijg je hem zover ?

Antwoord

Met hem in gesprek hierover gaan. Hem regelmatig bezoeken. Familieleden inschakelen. Niet teveel pushen, maar ook niet loslaten. Netwerk uitbreiden door samen te kijken of er nog oude contacten op te sporen zijn.

Met elkaar afspraken maken. Geduld hebben. Eigen Kracht conferentie (is niet verbonden aan de psychiatrie, wordt door sommige gemeentes, zoals Eindhoven, gestimuleerd).

Kijken of er bezigheden te vinden zijn (vrijwilligerswerk, vrijwilligerscentrale). Kijken of de uitkerende instantie mogelijkheden voor ondersteuning heeft. Sociaal team van de gemeente vragen. Overleg met de huisarts over mogelijkheden voor behandeling in de betreffende regio.

Met hem website Psychosenet bekijken.

Beantwoord door: Dirk Corstens op 3 april 2018

Gerelateerd

Meer over

Naasten

Lees ook