Main content

Vraag

Mijn broertje is 24 haar oud. Vanaf zijn 18 levensjaar heeft hij kast van vreemde praatjes en schrijft hij dingen op papier wat niet klopt.

We hebben diverse instanties ingeschakeld voor zijn zorg, alleen geven zij aan dat ze niet weten wat hij heeft en dat we moeten accepteren dat hij zo is. Volgens hun is hij met een beperking geboren. Mijn broertje heeft twee jaar geleden medicijnen gehad waardoor nog meer verward raakte en letterlijk van acht meter hoogte is gevallen. Geen enkele instantie heeft hem geholpen om dit te verwerken. Er word alleen maar geroepen dat hij structuur nodig heeft.

Hij studeerde, had vrienden en hield van voetbal. En nu wordt alleen maar tegen ons gezegd dat we moeten accepteren dat rare dingen brabbelt en dat hij structuur nodig heeft.

Mijn vraag aan u: Is is er een andere instantie/mogelijkheid behandeling waaruit kan blijken wat mijn broertje precies heeft. Want dit duurt te lang al 6 jaar.

 

Antwoord

Wat een lastige situatie.

Als je denk dat het antwoord van de ggz op de problemen niet voldoende zijn of niet kloppen, zijn er verschillende mogelijkheden:

1: Alsnog en opnieuw proberen het gesprek hierover aan te gaan, ook met de huisarts!

2: Een second opinion aanvragen, dit betekent dat je een andere arts vraagt om mee te kijken of de juiste diagnose is gesteld.
Informatie herover vindt je op deze website.

#: Ook kun je een traject ingaan om een klacht in te dienen. Dat is geen makkelijke weg. Je leest hier meer over op:

Het Landelijk Meldpunt Zorg geeft advies en informatie over de afhandeling van klachten. Zij lossen geen klachten op maar helpen je wel verder en geven informatie over de mogelijkheden om uw klacht op te lossen. Ook beantwoorden ze vragen en helpen ze met praktische tips. Ernstige klachten geeft het Landelijk Meldpunt Zorg door aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Zie deze link:

Heel veel succes en hartelijke groet,

Timo van Kempen


Logo biografie Timo van Kempen

Timo van Kempen heeft ruim 30 jaar werkervaring in de GGZ als verpleegkundige, sociotherapeut en runningtherapeut. Ook werkt hij als Logotherapeut en Geestelijk Verzorger. Zijn expertisen bij PsychoseNet zijn vragen over zingeving, levensbeschouwing, spiritualiteit en religie.

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 37
Beantwoord door: Timo van Kempen op 29 mei 2019
  • Deel deze pagina: