Main content

Vraag

Ik reageer omdat we ten einde raad zijn. Mijn zoon zit nu al ruim acht maanden in zijn woning en komt amper buiten omdat hij “stemmen” hoort en opdrachten krijgt die heel erg zijn en die maken hem angstig.

Hij komt al zeker 10 jaar bij een GGZ instelling en zijn situatie wordt alleen maar slechter. Al vele hulpverleners gehad, psychiater, psycholoog en ook de huisarts is uiteraard op de hoogte. Werken kan hij niet volgens hemzelf en als er geen verandering in komt dan zal hij zijn woning kwijtraken en op straat komen te staan.

Wij zoeken serieus naar echt gespecialiseerde hulp, want wat we tot nu toe hebben gehad is niet genoeg voor hem geweest. Hij is nu 32 jaar en heeft alleen maar verdriet en ellende meegemaakt. De toekomst ziet er somber uit en als moeder weet ik ook niet meer wat ik nu nog moet doen.

Dus….. wat zou er voor ons nog aan mogelijkheden zijn?

Antwoord

Wat een nare situatie voor jullie allemaal. Als ik uw verhaal goed lees, krijgt uw zoon wel behandeling via de GGZ, maar knapt hij niet op. Hij gaat zelfs achteruit.

Als hij al lang bij dezelfde GGZ-instelling in behandeling is en zij weten ook geen mogelijkheden meer, kan het soms helpen om ergens anders advies in te winnen, bijvoorbeeld via een second opinion. Dat moet uiteraard wel in overleg met de huidige behandelaar. Hier kunt u er HIER meer over lezen.

Wat de reden is dat hij zijn huis dreigt kwijt te raken lees ik niet in uw verhaal. Om daarover advies op maat te kunnen geven zouden we meer van de omstandigheden moeten weten. U kunt ons elke werkdag van 10 tot 4 bellen via (088) 000 21 20.

Veel sterkte,
Ypsilon


Logo biografie Ypsilon

Mind Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.

Tip: Kijk ook op https://www.ypsilon.org/advies.

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 55
Beantwoord door: Ypsilon op 10 juli 2019
  • Deel deze pagina: