Veel gezochte termen

Psychosenet auteur


Reacties

6 reacties op “De deur kan, hoe dicht hij zit, blijkbaar toch open – over aanpassing vanaf het eerste begin”

 1. russell Cummins

  Klazien, probeer een realiteit/leven voor jezelf te creeeren waar je wil zijn, niet uit hoeftof wil vluchten <3

  1. Klazine Tuinier

   Dankjewel voor je goede tip en wijze raad! Hier heb ik nog nooit over nagedacht, en ik ga het zeker doen! En niet alleen denken, maar ook doen… Groet van, Klazine

 2. Liza

  Beste Klazine,

  Wat heb je dat mooi beschreven zeg. Ik vind het enorm mooi dat je de psychoses ziet als iets waar van alles onder zit. Zo voelt dat voor mij ook. Ik ben nu 28 en heb het gevoel dat ik nu pas echt begin te leven, dat ik er nu pas echt begin te zijn en begin te begrijpen wat het leven inhoudt. Daar hebben al mn depressies, hypomane perioden, zelfhaat, doodswensen, zenuwinzinkingen en het fantaseren/dromen in m’n hoofd me voor behoed: voor het er zijn en het voelen dat ik een levend wezen ben en dat alle anderen dat ook zijn, met maar zo’n korte levenstijd. Terwijl dat het enige is wat telt, want als je er ‘niet bent’, denk ik dat het erg moeilijk is om een leven te leiden dat bij je past/waar je blij door wordt.

  Je bent 26 en zo goed bezig. Sterkte & succes! Dat je langzaam steeds meer gaat voelen en dat het om JOU zal gaan, de rest van je leven.

  Liefs, Liza

  1. Klazine Tuinier

   Hoi Liza,
   Je reactie doet mij goed! Dankjewel! Ik vind het bijzonder dat je hier je verhaal met mij en de andere lezers deelt. Wat je mij toewenst, wens ik jou natuurlijk ook! Ik heb er voor het eerst in mijn leven nu ook echt moed op, dat het deze keer echt gaat lukken om te leven in plaats van te overleven, juist omdat ik nu weer voel! Groetjes, Klazine

 3. Nicolas

  ”Ik val met de deur in huis, ik ben die gangmaker MC
  Te gek voor een inrichting, fock Jan de Bouvrie”

  Te gekke, driedubbelzinnige line, van Jiggy Djé, rappper en oprichter van het label Noah’s Ark.

  1. Klazine Tuinier

   Hoi Nicolas, dankjewel voor je reactie. Ik moest er wel even over nadenken voor ik de driedubbelzinnigheid doorhad;) Het is een leuke aanvulling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *