Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Sta jij op je eerste of tweede berg? Draait het leven om jou – of om anderen? Gaat het om succes – of om betekenis? - David Brooks.

Auteur:

David Brooks

Uitgever:

Spectrum

De tweede berg – David Brooks

Sta jij op je eerste of tweede berg? Draait het leven om jou – of om anderen? Gaat het om succes – of om betekenis? David Brooks: “We leven in een wereld die ons vertelt dat we vooral persoonlijk geluk moeten nastreven: carrière maken, succes hebben en mooie spullen verzamelen”.

Sta jij op de eerst of tweede berg?

Draait het leven om jou – of om anderen? Gaat het om succes – of om betekenis? We leven in een wereld die ons vertelt dat we vooral persoonlijk geluk moeten nastreven: carrière maken, succes hebben en mooie spullen verzamelen. Dit is wat David Brooks de zogenaamde ‘eerste berg’ noemt die we vaak allemaal bewandelen. Maar als we op die top zijn aangekomen, of eraf zijn gevallen door bijvoorbeeld een ontslag of een verlies, kunnen we tot de ontdekking komen dat dát ons niet daadwerkelijk gelukkig maakt. We gaan verlangen naar dingen die er echt toe doen. Dat is het moment waarop je de tweede berg beklimt.

Op de tweede berg draait het niet meer om jezelf, maar om jouw relatie met anderen. Het gaat om een betekenisvol leven. David Brooks onderzoekt hoe je een waardevol leven kunt leiden in een egocentrische maatschappij. Wat betekent het om verder te kijken dan jezelf en je op een groter doel te richten? Om onafhankelijkheid los te laten en afhankelijkheid te omarmen? Hij richt zich hierbij op vier belangrijke pijlers die je helpen met het beklimmen van die tweede berg: een verbintenis aangaan met familie, met een roeping, met een gemeenschap of met een filosofie of geloof.
De tweede berg is een inspirerend en persoonlijk boek dat je helpt te ontdekken hoe jij ook een rijk en voldaan leven kunt leiden.

‘Een krachtig, indringend boek dat je niet meer loslaat.’ The Guardian