Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Alain de Botton van The School of Life publiceerde A Therapeutic Journey, Lessons from The School of Life, een boek over mentale gezondheid met de belangrijke boodschap: begrijp en accepteer dat het leven moeilijk is, altijd, overal, en echt voor iedereen.

Auteur:

Alain de Botton

Uitgever:

Hamish Hamilton

Verschijningsdatum:

05 oktober 2023

A Therapeutic Journey –  Alain de Botton

A Therapeutic Journey is de essentiële gids voor geestelijke gezondheid van de bestsellerauteur Alain de Botton van De School van het Leven. Dit is een boek over onwel worden. Over het verliezen van richting en hoop. Over denken dat we onszelf en iedereen in de steek hebben gelaten.

Maar A Therapeutic Journey is ook een boek over beter worden

Over de draad weer oppakken, het herontdekken van betekenis en het vinden van een weg terug naar verbinding en vreugde. Hier maakt Alain de Botton een reis door geestelijke gezondheid, van crisis tot herstel; de momenten waarop we ons realiseren dat we het niet aankunnen; van zelfzorg of therapie; en de dagen dat we eindelijk de balans terugvinden.

Geschreven met begrip en vriendelijkheid, is het bij ons op onze meest eenzame momenten – of het nu een relatiebreuk, een carrière tegenslag of dagelijkse angst is- en een praktische gids die ons zal helpen redenen voor hoop te vinden.

We zijn allemaal op onze eigen weg naar herstel…

Dit boek is voor iedereen die klaar is om die van hem of haar te begrijpen. Alain de Botton is een dappere en zeer intelligente schrijver’ – Observer

‘Een van onze meest consistent verhelderende schrijvers over hedendaagse cultuur’ – John Gray, New Statesman


Alain de Botton (1969) is het boegbeeld van de toegepaste filosofie. In 1993 debuteerde hij met Proeven van liefde (Essays on Love), dat direct een bestseller werd en nu gezien kan worden als de voorloper van Weg van liefde. Daarna schreef hij nog zeven boeken die verschillende thema’s van ons dagelijks leven behandelen.

Meer lezen over geluk?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.

Wil je PsychoseNet steunen?

Wordt donateur en help ons om mooie projecten te realiseren.