Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

We kennen allemaal de termen bindingsangst en verlatingsangst. Maar wat zit er achter? Vrij gehecht van Jeroen Hoekman gaat erop in.

Auteur:

Jeroen Hoekman

Uitgever:

4nul4 Uitgeverij

Verschijningsdatum:

03 januari 2024

Vrij gehecht – Jeroen Hoekman

We kennen allemaal de termen bindingsangst en verlatingsangst. Maar wat zit er achter de vaak oppervlakkige slogans van deze etiketten verscholen? En hoe zorgen we ervoor dat we ons – als we ze blijken te hebben – van die labels ontdoen? Het boek Vrij gehecht van auteur Jeroen Hoekman gaat er dieper op in.

Wat is jouw hechtingspatroon?

En wat betekent dat voor je relatie? Waar moet je op letten als jouw hechtingspatroon anders is dan dat van je partner? Actuele vragen in een tijd waarin een op de drie (in de Randstad al haast een op de twee) huwelijken eindigt in een scheiding.

Vrij gehecht geeft antwoord op vragen over hechting en relaties

‘Vrij gehecht’ geeft antwoord op deze vragen. Hierbij wordt ook ingegaan op de vraag hoe hechtingspatronen ontstaan. Er wordt verteld wat er nodig is om een ‘zekere’ ofwel ‘vrije’ hechting te ontwikkelen en wat voor effect het op onze relaties heeft als er tijdens onze jeugd niet aan deze voorwaarden is voldaan.

Vervolgens worden er adviezen gegeven over wat je kunt doen om alsnog een zeker patroon te ontwikkelen, zodat je weer kunt genieten van je relatie. Ook wordt er aandacht besteed aan eventueel onderliggend (jeugd)trauma en daarvoor geschikte therapieën.

Vier hechtingspatronen en hun subpatronen

Uniek aan dit boek is dat het hechting niet alleen in algemene zin beschrijft, maar uitgebreid ingaat op de vier hechtingspatronen en hun subpatronen, waardoor de lezer diepe inzichten in zichzelf kan krijgen. Het is hierdoor ook goed te gebruiken om aan je hechting te werken als je geen relatie hebt.

Dit boek is ook zeer geschikt voor professionals om hun kennis over hechting te verbreden.


Jeroen Hoekman is medeoprichter van The Lab of Love, een praktijk voor relatietherapie. Hij werkt daarnaast als persoonlijk adviseur in de zakelijke markt.

In zijn vorige boek “Door de liefde gegrepen” (2009) biedt hij drie sleutels voor een bezielde relatie. Hij maakt daarin gebruik van de archetypisch methode om de kwaliteiten tussen mensen te onderscheiden. Met het boek “Vrij gehecht” gaat hij een stap verder. Hierin komen de diepere drijfveren tussen wat mensen bindt en scheidt in relaties aan bod.

Meer lezen over hechting?

Heb je een vraag?

Onze experts beantwoorden jouw vraag in het online Spreekuur van PsychoseNet. Gratis en anoniem.