Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Boek - Hoogbegaafde hulpzoekers

Auteur:

Noks Nauta

Uitgever:

Bigbusinesspublishers

Verschijningsdatum:

januari 2022

Hoogbegaafde hulpzoekers – Noks Nauta

Hoogbegaafde cliënten die hulp zoeken in de GGZ, krijgen niet altijd de hulp die bij hen past. Er is weinig kennis van en ervaring met hoogbegaafdheid in de GGZ. De hoogbegaafde hulpzoekers modderen voort en hebben veel vragen. Hoogbegaafde hulpzoekers biedt antwoord.

Wat hebben hoogbegaafdheid en psychische problemen met elkaar te maken? Welke diagnoses en misdiagnoses komen bij hoogbegaafden voor? Waarom begrijpt mijn hulpverlener me niet? Ben ik de enige die hier last van heeft?’ Hoogbegaafde hulpzoekers is geschreven als antwoord op deze en vele andere vragen.

De kern van het boek bestaat uit vijf uitgebreide ervaringsverhalen, aangevuld met theorie en praktische aanbevelingen

Daarmee biedt het boek de hoogbegaafde hulpzoeker herkenning, houvast en hulp bij het ‘navigeren’ in de GGZ.

Beschrijft helder en boeiend de knelpunten die hoogbegaafden in een GGZ- behandeling tegen kunnen komen en biedt zowel inzichten als praktische tips. Maar bovenal kan dit boek echt gebruikt worden in het contact met een behandelaar. Een waardevolle handleiding.’ M. hoogbegaafde vrouw met ervaring als hulpzoeker in de GGZ

Welke interventies je als therapeut ook inzet, ze staan of vallen bij de kwaliteit van de zich ontwikkelende therapeutische relatie. Wie anders dan deze intens waarnemende, sensitieve cliënten zelf, kunnen beschrijven wat ze nodig hebben binnen deze werkrelatie. Dit boek kan een begripvol maatje voor de cliënt en therapeut zijn, om de kwaliteit van hun werkrelatie te helpen bevorderen. Fijn dat hiermee zorg voor deze cliënten in de GGZ op de kaart wordt gezet.’ Mia Frumau-van Pinxten, Psychotherapeut/GZ-psycholoog, PPF Centrum voor Hoog OntwikkelingsPotentieel


Noks Nauta is schrijver, spreker en workshopleider met een achtergrond als bedrijfsarts en psycholoog. Ze zet zich in voor een beter leefklimaat voor hoogbegaafde volwassenen.

Meer weten over dit onderwerp?