Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Het Zelfverwoestingsboek is een oproep van Marian Donner om de teugels te laten vieren, een pleidooi voor vergevingsgezindheid.

Auteur:

Marian Donner

Uitgever:

Das Mag Uitgeverij BV

Verschijningsdatum:

Juni 2019

Zelfverwoestingsboek – Marian Donner

Nooit zijn er zo veel boeken, cursussen, YouTube-video’s en Ted Talks geweest die ons vertellen hoe we een betere versie worden van onszelf: gezonder, gelukkiger, slanker en succesvoller. Als we maar ons huis opruimen, mediteren, falen als les zien, problemen als uitdagingen, in het nu leven en geen fuck geven, komt alles goed. Het Zelfverwoestingsboek is een oproep van Marian Donner om de teugels te laten vieren, een pleidooi voor vergevingsgezindheid.

We geloven het, kopen het, proberen het: de zelfhulpindustrie is een van de grootste industrieën ter wereld. Maar ondertussen lijden steeds meer mensen aan depressies, angststoornissen en burn-outs, het medicijngebruik neemt explosief toe.

Waarom?

Omdat we nog steeds denken dat er iets mis is met ons, dat wij degenen zijn die moeten veranderen. Maar wat als de zelfhulpindustrie geen medicijn is, maar onderdeel van de kwaal?

Dit zelfverwoestingsboek is een oproep om de teugels te laten vieren

Om strengheid te vervangen voor vergevingsgezindheid, om te falen, ongezond en lelijk te zijn, om af te wijken van de norm, ongegeneerd lief te hebben en om uiteindelijk, op die manier, jezelf te bevrijden.


Marian Donner (1974) is schrijver en columnist

Meer levensfilosofie lezen?