Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Margreet Krottje in Meer mens in de GGZ: De maatschappij is onderhevig aan de gedachte dat alles maakbaar is. We raken onze bezieling kwijt.

Auteur:

Margreet Krottje

Uitgever:

Over leven in het nu

Meer mens in de GGZ – Margreet Krottje

Onze maatschappij is onderhevig aan de gedachte dat alles maakbaar is, ook de mens. Dat is niet zo. Die gedachte heeft echter wel invloed op hoe we in de GGZ functioneren. Invloed op het systeem, op ons als behandelaren, maar ook op hoe cliënten tegen behandeling aan kijken en wat ze verwachten.

Hierdoor staat iedereen onder druk en dat doet ons geen goed. Als we niet oppassen raken we steeds meer onze bezieling kwijt. Daarom dit boekje. Om stil te staan bij wat we kwijtgeraakt zijn, vooral in menselijkheid. Maar vooral ook bij de vraag hoe we een andere beweging kunnen maken, terug kunnen naar maatwerk, warmte, aandacht en hoe we mogen zijn wie we zijn. Zowel wij als hulpverleners als ook onze cliënten.

´Een mooie combinatie tussen haar persoonlijke mening en de verhalen van cliënten. De punten die Margreet maakt, zijn leuk en waardevol voor team-intervisie: “wat vinden wij daarvan, hoe gaan wij daarmee om in ons team”. Het stemt me tot nadenken.´

Aldus A. van Dongen, directeur/psychiater GGZ Heuvelrug.


Margreet Krottje wil via dit boek haar collega’s uitnodigen om weer menselijker te gaan werken. “Het is al langer bekend dat protocollen, papierwerk en gestandaardiseerde behandelmethodes steeds meer terrein winnen in de GGZ. Het doet zowel cliënten als hulpverleners geen goed”. Een boekje over waar het écht om gaat; mensenwerk”.