flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
De meeste mensen deugen - Rutger Bregman - Rutger Bregman | Boek | PsychoseNet.nl

Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

de meeste mensen deugen

Auteur:

Rutger Bregman

Uitgever:

De Correspondent

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Het veel besproken boek ‘De meeste mensen deugen’  van historicus en schrijven Rutger Bregman werd in korte tijd een bestseller.

“Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden?”

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens.

Maar wat als we het al die tijd mis hadden?

In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het kwade of het goede? Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst.

Reacties:
“Een indrukwekkend boek.’
– Jan Terlouw

“Rutger Bregman sleept je mee.’
– Geert Mak

“Of je het nou eens of oneens bent met Rutger Bregman, hij is een belangrijke stem binnen onze generatie. Fascinerend boek, lees het.’
– Tim Hofman

“Cynici en zwartkijkers kunnen inpakken. Een heerlijk boek voor iedereen die echt realistisch wil zijn.’
– Beatrice de Graaf


Rutger Bregman