Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

In het boek Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer gaat Eva op zoek naar de angsten uit haar vroegste jeugd.

Auteur:

Antoinette Beumer

Uitgever:

Lebowski

Verschijningsdatum:

Augustus 2021

Mijn vader is een vliegtuig – Antoinette Beumer

In het boek Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer gaat Eva op zoek naar de angsten uit haar vroegste jeugd. Een psychologische roman over onverwerkte trauma’s, de scheidslijn tussen fictie en realiteit en de al te reële angst om je verstand te verliezen.

De bijna veertigjarige Eva lijkt alles te hebben: een mooi gezin, een succesvol bedrijf, en binnenkort het huis van haar dromen. Dan sterft haar moeder en beginnen de nachtmerries. Eva wordt steeds angstiger en raakt ervan overtuigd dat er gevaar dreigt voor haar en haar kinderen – langzaam maar zeker verliest ze haar grip op de werkelijkheid.

Terug in de tijd

Ze gaat op zoek naar de oorsprong van haar angsten in haar vroege jeugd en ontdekt hiaten in haar geheugen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al drieëndertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, is dat het begin van een uitputtende en beangstigende ontdekkingstocht naar het verleden.

Mijn vader is een vliegtuig is een psychologische roman over onverwerkte trauma’s, de scheidslijn tussen fictie en realiteit en de al te reële angst om je verstand te verliezen.


Antoinette Beumer (1962) is een Nederlandse regisseur en schrijver.

Meer boeken lezen met een psychologische dimensie?