Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Naar omstandigheden nogal slecht: Het leven van redacteur en schrijver Inger Boxsem gaat onderuit door een burn-­out en een depressie.

Auteur:

Inger Boxsem

Uitgever:

Atlas Contact

Verschijningsdatum:

Februari 2021

Naar omstandigheden nogal slecht – Inger Boxsem

Het leven van redacteur en schrijver Inger Boxsem wordt in het boek Naar omstandigheden nogal slecht hardhandig onderuit geschoffeld door een burn-­out en een langdurige depressie. Ze werpen haar met een smak op de bodem van haar gestel en van de sociaal-­maatschappelijke ladder.

Tijdens haar ziekte en gesprek­ken met therapeuten, bedrijfsartsen en hoogleraren maakt ze stapels aantekeningen. Over de veeleisende televisiewereld waarin ze jaren werkte, haar goedgehumeurde maar chaotische gezin, haar opname in een kliniek, haar worsteling met antidepressiva, de ziekmakende bezoeken aan het UWV.

Haar zoektocht naar genezing en oplossingen voeren haar langs schuld, schaamte, begrip en onbegrip. Ziet haar omgeving wel hoe ziek ze is? Telt ze nog mee zonder carrière? Wordt ze ooit nog beter? En: is zij nou gek of is de hele maatschappij doorgedraaid? Want hoe raken in het gelukkigste land ter wereld 800.000 mensen aan de antidepressiva en evenzoveel in een burn­-out? Inger onderzoekt, leest en praat. Openhartig en met verbazingwekkende lichtheid schrijft ze over de zwaarste en zwartste tijd in haar leven. Naar omstandigheden nogal slecht is een aangrijpend en, eerlijk is eerlijk, vaak herkenbaar boek voor iedereen die alles uit het leven wil halen, maar er niet aan onderdoor wil gaan.


Inger Boxsem is schrijver en journalist

Liever een ander boek over depressie?