Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Het boek 'Onzichtbaar' van Jolanda den Heijer is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een jeugd van mishandeling en verwaarlozing.

Auteur:

Jolanda den Heijer

Uitgever:

Palmslag

Verschijningsdatum:

oktober 2019

Onzichtbaar – Jolanda den Heijer

‘Onzichtbaar’ vanauteur Jolanda den Heijer is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een jeugd van mishandeling en verwaarlozing. Demi groeit op in een schrijnende thuissituatie met een psychisch zieke moeder en stiefvader. De situatie wordt uiteindelijk onhoudbaar en Demi wordt gedwongen te vertrekken.

Ze komt terecht bij Jeroen, die in eerste instantie de rol van hulpverlener op zich neemt. Maar al snel groeit deze scheve relatie uit tot een eenzijdige liefdesrelatie. Jeroen maakt flink misbruik van de situatie en dwingt de 17-jarige Demi uiteindelijk tot het werken in een nachtclub, waardoor hij zijn schulden kan betalen. Hier maakt Demi kennis met lotgenoten, maar ook met de meest gewelddadige mannen…

Dit boek is waardevol voor zowel de professional als de gewone lezer

Als hulpverlener kan dit boek je helpen je nog beter in te leven en om eerder signalen van misbruik en geweld te herkennen.


Jolanda den Heijer (1964) is moeder van vier kinderen. Veertig jaar geleden kwam zij vanuit een verscheurd gezin in aanraking met falende zorginstanties en zwaar psychologisch en lichamelijk misbruik. Na jarenlange innerlijke strijd heeft zij haar verhaal en het verhaal van lotgenoten opgeschreven, bedoeld als verwerking van haar verleden en resulterend in een aangrijpende psychologische roman. Met het boek ‘Onzichtbaar’ legt ze haar verleden pijnlijk bloot om hiermee slachtoffers en hulpinstanties te helpen.

Meer lezen over misbruik: