Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Na ellende sterker tevoorschijn komen? In de wetenschap heet dat Post Traumatische Groei. Geschreven door Anja Jongkind en Greet Vonk.

Auteur:

Anja Jongkind Greet Vonk

Uitgever:

S2 Uitgevers

Verschijningsdatum:

maart 2020

PostTraumatische Groei – Anja Jongkind, Greet Vonk

Na ellende sterker tevoorschijn komen? In de wetenschap heet dat PostTraumatische Groei. Geschreven door Anja Jongkind en Greet Vonk. Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden.

Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, het verliezen van vooruitzichten in een baan of andere ellende.

Het is veelal heftig en ingrijpend, maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren. “Sterker door ellende”. Je vindt dit misschien een gekke titel. En toch kan het echt.

Hoezo, altijd kwetsbaar blijven of op je grenzen blijven letten na ellende? Helemaal nergens voor nodig!

Je kunt groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen

In de wetenschap heet dat fenomeen PostTraumatische Groei, een andere benaming voor ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’.

In dit boek maak je op inspirerende, herkenbare en bruikbare wijze kennis met het positieve en hoopvolle gedachtengoed van PTG. Het boek is geschikt voor iedereen die persoonlijk en/of professioneel te maken heeft met ellende of daarin gewoon geïnteresseerd is.


Anja Jongkind (1953) en Greet Vonk (1964) werken sinds 2013 samen binnen Et Emergo en ze hebben PTG-Coaching ontwikkeld. Ze geven ook workshops, lezingen, inspiratiesessies en trainingen op het gebied van PostTraumatische Groei.

Meer lezen over trauma en groei?