Veel gezochte termen

Psychosenet boeken

Thomas Melle is bipolair. Hij vertelt in Met de wereld in de rug over zijn herstel, geeft zo inzicht in de belevingswereld van een patiënt.

Auteur:

Thomas Melle

Uitgever:

G.A. van Oorschot B.V.

Met de wereld in de rug – Thomas Melle

Hij komt Foucault tegen in de kroeg en ontmoet Picasso in een nachtclub, en gooit wijn over diens broek. Hij had seks met Madonna en hoort Björk hem persoonlijk toezingen naast de deur in de bar. Thomas Melle is bipolair. Hij vertelt in Met de wereld in de rug over zijn herstel, geeft zo inzicht in de belevingswereld van een patiënt.

De eindeloze stroom van gezichten op straat, artikelen op het internet, 9/11, de dood van dictators – alles is een boodschap aan hem en bestaat alleen omwille van hem.

Thomas Melle lijdt al jarenlang aan manische depressiviteit, een bipolaire stoornis

Hij vertelt over zijn persoonlijke drama’s en langzame herstel, en geeft zo een buitengewoon inzicht in de belevingswereld van een patiënt. Het resultaat is een meeslepende kroniek van een verscheurd leven, een autobiografisch radicaal werk van de grootste literaire kracht.

Waarschijnlijk heeft ieder mens een afgrond in zich waarin hij af en toe een blik durft te werpen; maar een manie is een hele tour door die afgrond, en wat u jarenlang over uzelf wist, wordt binnen de kortste keren ongeldig. En daarna begint u niet bij nul, nee, u glijdt af naar het diepste min, en niets is meer op een betrouwbare manier met u verbonden.


Thomas Melle