Main content

In het eSpreekuur van PsychoseNet worden wekelijks tientallen vragen gesteld aan het team van experts, bestaande uit ervaringsdeskundigen, professionals en psychiaters. Alle vragen krijgen een zorgvuldig antwoord van de gekozen expert. Heb je toch vragen over het eSpreekuur, lees dan deze FAQ! (Frequently asked questions)

Het doel van het eSpreekuur van PsychoseNet is om een kennisbank beschikbaar te maken voor alle lezers. Een kleine anonieme selectie van vragen publiceren we in de Kennisbank van PsychoseNet, zodat andere lezers ook van het antwoord kunnen leren. Op deze manier kunnen lezers anonieme, zorgvuldig geredigeerde en niet herleidbare vragen uit het eSpreekuur lezen en daar kennis, informatie en steun uit halen.

Vragen die gesteld worden over het eSpreekuur

Een website als Psychosenet is meer voor algemene vragen en leent zich niet echt om een persoonlijk behandeladvies te geven.

Als je er niet uitkomt na behandelingen, als je twijfelt over de hoeveelheid of het type medicatie dat je neemt, of je struggelt met je hulpverlening is het vaak een goed begin om eens opnieuw met je huisarts of om met je hulpverlener of psychiater te overleggen. Misschien kan die meedenken of je verwijzen voor een persoonlijk advies of second opinion.

We staan klaar om je een algemeen advies te geven!

PsychoseNet verleent anonieme ehealth. We beantwoorden schriftelijke vragen van bezoekers die binnenkomen in het spreekuur van PsychoseNet. We gaan binnen het eSpreekuur geen persoonlijke behandeltrajecten met personen aan.

We staan open voor iedere vraag rondom de psyche van jezelf of van je naaste. Ook vragen over medicatie, herstel, zingeving en over welke DSM label dan ook zijn welkom in het eSpreekuur van PsychoseNet.

Ja. Er zijn geen kosten verbonden aan het stellen van een vraag.

Het is niet mogelijk om je te registreren. Je kunt je vraag dus stellen zonder registratie.

We vragen je om onderstaande gegevens in te geven bij het stellen van een vraag:

  • De titel/het onderwerp van je vraag
  • De vraag die je aan de expert wilt stellen
  • De (schuil)naam die je wilt gebruiken
  • Je mailadres: op dit mailadres ontvang je het antwoord van de expert.
  • Je leeftijdsgroep: Je kunt kiezen uit 0-20 jaar, 20-35 jaar, 35-50 jaar, 50-65 jaar, en 65+jaren oud.

Je wordt daarnaast gevraagd om twee vinkjes aan te vinken.

  • Met het eerste ga je akkoord met met de algemene voorwaarden van PsychoseNet.
  • Met de tweede geef je aan gebruik van het eSpreekuur te maken omdat je anoniem kan blijven. Dit is nodig voor de verstrekker van de anonieme ehealth subsidie waar PsychoseNet gebruik van maakt.

Er worden gegevens over je situatie gevraagd zodat onze expert meer informatie heeft om zijn antwoord/advies aan jou op te baseren. Deze vragen zijn niet verplicht, deze hoef je niet in te vullen.

Ja. Ons systeem is erop ingericht dat de vragen anoniem gesteld worden aan onze experts.

Iedere expert heeft een eigen werkwijze. De experts van PsychoseNet beantwoorden de vragen vrijwillig en in hun vrije tijd. Sommige experts beantwoorden vragen binnen enkele dagen, andere doen er langer over. Doorgaans zijn vragen na een week beantwoord.

Heb je na 2 weken nog steeds geen antwoord ontvangen en zit er ook geen antwoord in je spam-map van je mail? Neem dan contact op met redactie@psychosenet.nl.

Na het indienen van je vraag in het eSpreekuur krijg je ontvangstbevestiging op je scherm:

Bevestiging eSpreekuur PsychoseNet

Let op: We verzenden geen ontvangstbevestiging per email.

Dien je vraag dan nog een keer in. De expert zal een eventuele dubbel binnengekomen vraag herkennen en beide vragen afhandelen.

  1. Check regelmatig de spam-map van je mail als je een antwoord één van onze experts verwacht.
  2. Heb je na 2 weken nog steeds geen antwoord ontvangen? Neem dan contact op met redactie@psychosenet.nl.

Dat kan! Heb je een antwoord voor een expert, heb je een nieuwe vraag, wil je een reactie geven of iets vertellen n.a.v. het antwoord dat je ontving? Dien dan je reactie opnieuw in als nieuwe vraag via het eSpreekuur.

Let op: Je kunt de PsychoseNet experts niet bereiken of bedanken via het algemene mailadres waarmee de antwoorden via het eSpreekuur-systeem worden verstuurd. Dien altijd een nieuwe vraag in via PsychoseNet.

It is no problem to ask questions in English to our experts. Some experts answer them in Dutch, others in English.

Would you like an answer in English? Then ask your question to Clive Sherlock. This expert is English, lives in England, he will answer these questions in English.

Slechts enkele antwoorden worden opgenomen in de kennisbank. Mocht je toch niet willen dat je vraag anoniem en onherleidbaar in de kennisbank opgenomen wordt? Neem dan even contact op met de redactie redactie@psychosenet.nl of geef het aan in je vraag.

Loop je vast in het eSpreekuur? Lukt het niet om een vraag in te sturen? Stuur dan een mail met een beschrijving van het probleem waar je tegenaan loopt, samen met de vraag die je wilt stellen, naar: redactie@psychosenet.nl

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Volg Jim van Os ook op LinkedInFacebookTwitter en YouTube of Wiki.

Wist je dat Jim van Os regelmatig nieuwe podcasts, mini-colleges en blogs plaatst?

  • Deel deze pagina: