Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Landelijke campagne 113 Zelfmoordpreventie weer van start

Campagne stel de vraag

Elk jaar overlijden in Nederland ruim 1800 mensen door zelfmoord. Dat zijn 5 mensen per dag. Daarom startte 113 Zelfmoordpreventie vorig jaar voor het eerst in Nederland de campagne: ‘Stel de vraag van je leven’. Met deze campagne wil 113 het taboe rondom praten over zelfmoord doorbreken en het aantal zelfdodingen de komende jaren structureel terugdringen.

Op 22 mei start de campagne opnieuw en komen er twee weken lang online advertenties en radiospots voorbij op landelijke en regionale media. Nieuw dit jaar is een animatie waarin 113 concrete tips en handvatten geeft hoe je over zelfmoord kunt praten. Want praten over zelfmoordgedachten geeft vaak al enorme opluchting bij iemand die hiermee worstelt.

Lees voor meer informatie over de campagne verder op 113.nl.

Hoe praat je over zelfmoord? Bekijk de animatie met tips en handvatten

Maak jij je zorgen om iemand of heb je zelf hulp nodig?
Bel of chat via 0800-0113 en 113.nl.

Reacties

2 reacties op “Landelijke campagne 113 Zelfmoordpreventie weer van start”

  1. Rik Verweijen

    Goeie actie. In 2012 ben ik tweemaal langs het randje gegaan. Op mijn spiegel hing een quote van de Boeddha: ‘Een mens is zijn eigen redder’. Dat ben ik geweest, want ik leef. Het is geen schande om op te willen geven. Herstel is echter mogelijk, altijd. Blessings to people in need. You are not alone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *