Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Meedoen aan online focusgroep van Phrenos?

Logo Kenniscentrum Phrenos

Ben je naaste of jongvolwassene met psychose ervaring? En wil je je delen wat je in de zorg geholpen heeft of wat je gemist hebt? Meld je dan aan voor een online focusgroep.

Psycho-educatie

Het krijgen van een vroege psychose is niet alleen voor jongvolwassenen zelf maar ook voor hun naasten (ouders, partners, kinderen, vrienden, overige familie) een ingrijpende ervaring. Het is belangrijk om met jongvolwassenen en hun naasten goed in gesprek te blijven en goede informatie uit te wisselen. Dit gebeurt  door middel van psycho-educatie.

Binnen dit project ontwikkelen we een passende destigmatiserende psycho-educatie module die aansluit bij de specifieke thema’s en behoefte van deze doelgroep ter bevordering van het herstel van (jonge) mensen met een vroege psychose en van het netwerk.

Diverse culturele perspectieven

Het project is van start en we zijn op dit moment op zoek naar jongvolwassenen en naasten die in een focusgroep willen meepraten over belangrijke thema’s. We zoeken input vanuit diverse culturele perspectieven waaronder het perspectief vanuit een islamitische achtergrond.  Wat heeft jou nou goed geholpen? En wat had beter gekund?

Meedoen aan focusgroep?

Wil jij je inzichten delen in een online focusgroep? Meld je dan aan door het aanmeldformulier in te vullen. Een lid van het projectteam neemt dan z.s.m. contact met je op. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt.

We hebben twee online focusgroepen gepland:

  • 31 mei van 13.00 tot 15.00 uur voor naasten
  • 2 juni van 9.00 tot 11.00 uur voor (jong)volwassenen met een psychose-ervaring in de afgelopen vijf jaar.

Klik hier voor meer informatie over het project.


Kenniscentrum Phrenos beoogt het persoonlijk herstel en de maatschappelijke participatie van mensen met psychotische of andere ernstige en langdurige aandoeningen te bevorderen. Phrenos doet dat door kennis te delen en te ontwikkelen.

Wil je meer weten over Peer-supported Open Dialogue?