Veel gezochte termen

Psychosenet Nieuws

Onderzoek naar ervaringen rondom de eerstelijns verloskundige zorg na een postpartumpsychose

Nieuws - Onderzoek naar ervaringen van vrouwen met een postpartumpsychose in de geschiedenis

Elena van der Vlugt, vierdejaars verloskundige in opleiding doet onderzoek naar de ervaringen van vrouwen die ooit een postpartumpsychose hadden en die daarna een zwangerschap hebben doorlopen waarbij er geen sprake was van een postpartumpsychose.

Voor het onderzoek ben ik, Elena, op zoek naar vrouwen die:

• Postpartumpsychose in de anamnese hebben, en vervolgens een doorlopen zwangerschap, bevalling en kraambed waarbij er geen sprake was van postpartumpsychose.
• Minimaal één jaar klachtenvrij zijn.
• Meerderjarig zijn
• Mondelinge beheersing van de Nederlandse taal hebben.

Foto Elena van der Vlugt

Het onderzoek zal plaatsvinden in maart en april 2021

Het onderzoek is in de vorm van een interview. In verband met het coronavirus zullen de interviews via een videogesprek plaatsvinden (Microsoft Teams). Het gesprek zal naar verwachting ongeveer 30-60 minuten duren, dit kan variëren per persoon. De verzamelde gegevens worden niet aan derden verstrekt en worden alleen gebruikt in het kader van de uitvoer van deze opdracht. Alle verzamelde gegevens worden geanonimiseerd.

Hebt u na het lezen van deze brief interesse in deelname aan het onderzoek, of wilt u meer informatie, dan kunt u via onderstaande gegevens contact opnemen. Het onderzoek zal dan nader toegelicht worden.


Elena van der Vlugt, verloskundige i.o. Email: 0923222@hr.nl. Telefonisch: +31 6 27 50 20.