Main content

Vraag

Mijn vriend en ik hebben eergister speed, mdma en GHB gebruikt en de hele nacht niet geslapen.

Gister waren we in het winkelcentrum en ging hij alles stiekem filmen omdat hij dacht dat hij achtervolgt werd. En vroeg of ik bij een groep hoorde met slechte mensen. Hij is zelfs naar de politie gegaan, maar die deden niks. Vannacht heeft hij niet thuis geslapen, omdat hij zich niet veilig voelde.

Hoe kan ik hem helpen, wat moet ik doen. Ik heb ook een kindje van 2 thuis zitten…

Antwoord

Door vakantie krijg je nu pas antwoord, dat spijt me. Inmiddels zijn we 2 weken verder. Ik hoop dat de situatie enigszins verbeterd is.

Het lijkt erop dat je vriend door middelengebruik psychotisch is geworden. Het beste kun je naar de huisarts gaan, vertellen wat er gebeurd is en met hem/haar overleggen wat je nu het beste kan doen. Wat je ook kunt doen is naar het sociale wijkteam gaan bij jou in de buurt, en daar dit probleem ter sprake brengen. zij kunnen je verder helpen. Het is ook goed als de wijkagent op de hoogte is, die kun je dan bellen als jij en jullie kindje je niet veilig voelen.

Ik wens je sterkte en hoop dat de situatie verbeterd is. Je kunt op werkdagen tussen 10 en 16.00 uur ook de adviesdienst van Ypsilon bellen 088 0002120.

Met vriendelijke groet,
Ypsilon


Logo biografie Ypsilon

Mind Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.

Tip: Kijk ook op https://www.ypsilon.org/advies.

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 27
Beantwoord door: Ypsilon op 22 augustus 2019
  • Deel deze pagina: