Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Afkicken Venlafaxine

Vraag

Ik zag u in het programma Kassa van zaterdag 1 juni.

Met behulp van een biologische arts kon ik (via Hypericum) van de venlafaxine afkomen, hoewel dit me al vele keren niet was gelukt, met alle ellende van dien. Ik vermoed dat ”gewone” medische onderzoekers hier niet geïnteresseerd in zijn en er geen onderzoek naar doen omdat het bestempeld wordt als “alternatief”. Toch was het voor mij een vrij gemakkelijke, en volkomen onverwachte, oplossing.

Zou ik iemand hier over kunnen spreken?

Antwoord

Ik geloof je graag. Sint-Janskruid kan een helende werking hebben en ik kan me heel goed voorstellen dat het mensen heeft geholpen bij afbouwen van antidepressiva.

Waar het om gaat is dat niet iedereen hetzelfde reageert op een behandeling, ook Sint-Janskruid. Dus waar het de ene persoon heeft geholpen, betekent het niets voor iemand anders.

Het is een kwestie van trial-and-error.

Met iemand spreken kan niet via online spreekuur van PsychoseNet. Ik denk dat je voor deze vraag je je beter kunt richten tot de Vereniging Afbouwmedicatie, hier is hun website.

Greetz Jim

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 72
Beantwoord door: Jim van Os op 6 juni 2019

Gerelateerd

Meer over

Medicatie

Lees ook