Main content

Vraag

Mijn schoonzus heeft na de geboorte van haar eerste kind twee jaar lang de zorg voor haar kind grotendeels aan mijn ouders overgelaten omdat ze het niet aankon en ook medicijnen kreeg waar ze niet tegen kon. Ze bleek manisch depressief/bipolair. Bij de komst van het tweede kind was dit bekend, en dat ging dus goed. Bij de aanschaf van een pup vorig jaar, bleek ze overspannen te zijn.

Nu heb ik vernomen dat ik, door het versturen van een goedbedoelde felicitatiekaart voor de komst van de pup met de tekst “Hoera, het is een jongen”, achter mijn rug om beticht wordt van het veroorzaken van deze inzinking/overspannenheid. Terwijl ik ook felicitaties heb overgebracht bij de komst van het tweede kind destijds, en daar zoiets helemaal niet speelde.

Mijn vraag is dus: is deze beschuldiging terecht? Kan zoiets de trigger hiervoor zijn?

Antwoord

Het lijkt me stug dat één enkele gebeurtenis de overspannenheid van uw schoonzus heeft veroorzaakt. Daar zijn meestal meerdere factoren voor nodig.

Het kan natuurlijk wel zo zijn dat uw schoonzus vanwege haar (dreigende) overspannenheid uw goede bedoelingen verkeerd heeft opgevat. Maar dat kan altijd gebeuren, of iemand nu psychische klachten heeft of niet. Omdat het tot nu toe achter uw rug om gaat zou ik het zo snel mogelijk rechtstreeks bespreken met degene om wie het gaat, uw schoonzus.

Veel succes, met vriendelijke groet,
Ypsilon


Logo biografie Ypsilon

Mind Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.

Tip: Kijk ook op https://www.ypsilon.org/advies.

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 48
Beantwoord door: Ypsilon op 7 juni 2019
  • Deel deze pagina: