Ik heb geen gevoel in mijn penis. Bij het masturberen kom ik moeilijk klaar en als ik seks heb met een vrouw voel daar niets van. Onlangs heb ik een vrouw leren kennen en weet niet hoe ik daarmee om moet gaan.
In mijn vorige relatie voelde ik er ook niets van en had ik geen genot. Ik zie daar echt van af. Nochthans heb ik mijn medicatie al anderhalf jaar verminderd en neem nu sycrest, valium en solian. Er is geen verbetering merkbaar, integendeel. Ik heb mijn prolactine onlangs laten checken. Ik ben al naar een uroloog gegaan, maar die heeft nog nooit zoiets meegemaakt zegt hij in zijn carrière. Ben toen doorverwezen naar een huidarts en die kon ook niets abnormaals vinden.
Jij zal waarschijnlijk wel weten of dat aan de medicatie ligt of niet? Ik leid er erg onder en wil een normaal seksleven. Zeker met dat er nu een vrouw in mijn leven is.
Antwoord
Om met de meest concrete vraag te beginnen aan het einde van je verhaal. Nee daar heb ik geen (ervarings)kennis over. Had je geen last van deze klachten voor je medicatie kreeg?
Het lijkt me erg lastig om hier mee om te gaan ook in een nieuwe relatie. Teveel bezig zijn met wat ontbreekt kan het wellicht ook nog eens verergeren. Is het een idee om dit als ontdekkingstocht samen aan te gaan met je nieuwe liefde in je leven? Waar, op welke plekken op welke wijze voel je wel sensaties? Kan je vandaar uit je lijf meer gaan erkennen, en ontdekken? Wie weet ontstaat er dan meer verbinding met jezelf en met je seksleven die je op een meer positieve wijze beleeft en ervaart. De wens om normaal te zijn kan je ook beperken, want wat is normaal? We hebben allemaal beperkingen, kwetsbaarheden en mankementen. Dit eerst erkennen en deze bezitten (ownership vind ik een mooier woord in het Engels), maakt dat je er echt op essentie iets mee kan doen.
Dus helaas, ik weet het niet, hopelijk kun je wat met de suggesties die bij me opborrelen. Tot slot: ik heb jarenlang rondgelopen met verhoging, hele ziekenhuiscircuit langs gegaan en steeds kreeg ik te horen, je bent gezond. Daarom zie ik de westerse visie op beter maken als een werkwijze die nogal wat blinde vlekken heeft. Een holistische aanpak met alternatieve vormen van herstel bevorderen vind ik daarom het overwegen waard. En wat er dan bij je past, dat is helemaal aan jou om te ontdekken.
Mooie tijd samen gewenst!, Jeroen
Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 37
Beantwoord door: Jeroen Zwaal op 8 augustus 2019