Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Bipolaire stoornis: Hoeveel procent kans dat baby ook bipolair is?

Vraag

Ik heb een bipolaire stoornis, maar het zit niet in de familie. Nu blijkt mijn vriend zijn nichtje ook bipolair te zijn en een tante van zijn vader misschien.

Als mijn vriend en ik nu een baby willen, hoeveel procent kans is er dan dat ons kindje ook bipolair is?

 

Antwoord

Je roert een belangrijk onderwerp aan, maar een kort antwoord is niet 1-2-3 mogelijk: Om een goed inzicht te krijgen in de erfelijkheid van bipolaire stoornissen verwijs ik je graag naar de website: www.erfelijkheidbipolair.nl van het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen KenBiS. Die hebben we speciaal gemaakt om dit soort vragen te beantwoorden.

Op de website van KenBiS (www.kenbis.nl) vind je ook veel informatie over bipolaire stoornis en zwangerschap. We hebben daar in Nederland veel aandacht voor.

Vriendelijke groet, Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 38
Beantwoord door: Ralph Kupka op 1 april 2019

Gerelateerd

Meer over

Bipolariteit, manie, hypomanie
Naasten

Lees ook