Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Expert Avatar

Jeroen Zwaal zet met plezier zijn deskundigheid in. Naast tekenen en schrijven improviseert hij graag op de piano.

Hoe krijg ik een boost voor mijn muziek?

Vraag

Hey die Jeroen! Je doet mij denken aan mn psychiatrische verpleegkunde J.

Ik zou graag een boost willen voor mijn muziek! Ik denk dat het echt heel erg goed is! Ik heb een aantal columns geschreven om publiek, te laten zien dat ik cliënt ben en daarmee ook promotie maak voor mijn psychiatrische Nederhop!

Ook sta ik open om jullie tijdens sessie vragen te stellen? Dat heb ik ook al gedaan maar nog geen reactie. Ik woon sinds enige jaren op een psychiatrische afdeling voor wonen! Hiermee heb ik zeer afgezien en erg veel geleerd. Ik zoek een rondje slimmer te worden en attentie te geven over mijn eigen intelligentie en ervaringen van de laatste jaren.

Antwoord

Dag M,

Fijn om te lezen dat je je passie hebt gevonden en daar veel energie uit haalt. Mooi ook dat je jezelf via de muziek wil laten zien in de wereld. Jezelf laten zien, op een ware manier is voor iedereen de opdracht in het leven.

Algemeen gesteld: voor mensen die erg met zichzelf in de knoop zitten (of hebben gezeten), is het jezelf laten zien een nog grotere uitdaging, want je komt allemaal dingen van jezelf tegen waar je niet trots op bent.

Dat je dit (zelf)stigma doorbreekt met je muziek is prachtig. Als je jezelf nog meer wilt uitdagen en slimmer wil worden, zoek dan gelijkgestemden en ga samenwerken met mensen die ongeveer hetzelfde doen. Dan leer en inspireer je elkaar.

Ga op zoek naar mensen die in je geloven en maak ze je supporters. Je kan ook bij een herstelgroep gaan die muziek maken ook belangrijk vinden. En als deze groep er niet is, er wellicht zelf een starten? Want zo te lezen heb je energie genoeg.

Ik ben wel benieuwd wat je het liefste doet: Over je herstel en je ervaringen bij het publiek iets overbrengen? Of heel mooie muziek maken? Om succesvol te worden is het gebruikelijk om of voor het een of voor het andere te kiezen. Kortom: wat zet je het liefst op de voorgrond? Dan zou ik als ik jou was verder in bekwamen.

Ter inspiratie, ken je deze Daniel? Zijn documentaire vond ik heel bijzonder! Gewoon blijven doen wat je het liefste doet! En de uitdaging: je niet laten meeslepen..

Succes! Jeroen

Beantwoord door: Jeroen Zwaal op 9 juli 2018

Gerelateerd

Meer over

Gezin, studie en werk

Lees ook