Main content

Vraag

Ik heb geen gevoel in mijn penis. Bij het masturberen kom ik moeilijk klaar en als ik seks heb met een vrouw voel daar niets van. Onlangs heb ik een vrouw leren kennen en weet niet hoe ik daarmee om moet gaan.

In mijn vorige relatie voelde ik er ook niets van en had ik geen genot. Ik zie daar echt van af. Nochthans heb ik mijn medicatie al anderhalf jaar verminderd en neem nu sycrest, valium en solian. Er is geen verbetering merkbaar, integendeel. Ik heb mijn prolactine onlangs laten checken. Ik ben al naar een uroloog gegaan, maar die heeft nog nooit zoiets meegemaakt zegt hij in zijn carrière. Ben toen doorverwezen naar een huidarts en die kon ook niets abnormaals vinden.

Jij zal waarschijnlijk wel weten of dat aan de medicatie ligt of niet? Ik leid er erg onder en wil een normaal seksleven. Zeker met dat er nu een vrouw in mijn leven is.

Antwoord

In ieder geval fijn dat er een vrouw in je leven is!

Of het aan de medicatie ligt hangt af van af je het vroeger, toen je nog geen medicatie nam, ook had. Kon je toen bijvoorbeeld gewoon masturberen? Als het vroeger geen probleem was, maar wel sinds de medicatie, is de medicatie mogelijk de oorzaak.

Ook belangrijk: heeft het geholpen om de medicatie te verminderen of blijft het probleem hetzelfde? Als het beter is geworden sinds de medicatie is verminderd, is het waarschijnlijk dat de medicatie een rol speelt...

Hope this helps!

Groet Jim


Biografie Jim van Os

Prof. dr. Jim van OsVoorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen. Hij is sinds 2011 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en werd in 2016 benoemd tot Fellow van King’s College London

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Hij verschijnt sinds 2014 op Thomson-Reuter Web of Science lijst van ‘most influential scientific minds of our time’. In 2014 kwam zijn boek De DSM-5 Voorbij uit, en in 2016 het boek Goede GGZ! (samen met Philippe Delespaul e.a.)

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedInFacebookTwitter en YouTube!

Meer informatie over medicatie:

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 37
Beantwoord door: Jim van Os op 8 augustus 2019
  • Deel deze pagina: