Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Tim Knoote is afgestudeerd gezondheidszorg technoloog. Bij Howie the Harp is hij opgeleid tot ervaringsdeskundige. Internationaal werkt hij als compagnon met Sean Blackwell. Als ervaringsdeskundige biedt hij perspectief omtrent het fenomeen ‘psychose’. Hoe filter je de zin uit de waanzin?

Ik ben geïnteresseerd in breathwork, kan ik hier gewoon mee beginnen?

Vraag

Beste Tim Knoote,

Ik ben al een tijdje op de hoogte van Bipolar Breathwork. Ik heb het boek van Sean Blackwell gelezen en zijn YouTube-kanaal gedeeltelijk gezien. Op een gegeven moment ging hij met een vrouw uit Duitsland samen dit een aantal keren doen, en als het goed is zit ze ergens in de buurt van Bonn.

Mijn vraag is eigenlijk waar ik dit het beste eens kan proberen? Ik zit in Zuid-Limburg, dus niet heel ver van Bonn af. Of zijn er betere of handigere opties?

Mijn diagnose is manisch-depressief.

Kan ik hier in elke fase van de ziekte mee beginnen, of zijn er momenten wanneer het beter niet kan?

Ik hoop dat je me hiermee kan helpen.

Met vriendelijke groet,

R.

Antwoord

Beste R.,

Bedankt voor je vraag en fijn om te horen dat je open staat om kennis te maken met de potentie van breathwork. Moni Kettler heet ze, Sean Blackwell zijn eerste cliënt en inmiddels heeft ze al een aantal jaren haar eigen praktijk. Je kan via haar website contact met haar opnemen. Het klopt inderdaad dat ze in Bonn woont.

Met betrekking tot je vraag over ‘wat handig is’, zou je mijn antwoord op een eerder gestelde vraag in het eSpreekuur kunnen lezen.

Verder zijn Moni en ik samen bezig om breathwork vorm te geven, door Duitsland en Nederland wat meer met elkaar te verbinden. Zo staan mensen in Nederland er vaak wat meer voor open om dit aan te gaan, alleen is de stap naar Bonn soms wat te groot.

Weet in ieder geval dat het bestaat en dat het steeds toegankelijker gaat worden en heb er vooral geen haast bij! Het is iets om naartoe te werken, een stip op de horizon. Vanuit enigszins stabiel vaarwater, met eventueel medicatie (dat beïnvloedt het proces niet, kan gewoon naast elkaar bestaan)… Dit is de meest wenselijke fase om breathwork aan te gaan. Dat je in ieder geval in staat bent om te reflecteren op je handelen, en bewust bent van wat je ervaart en voelt.

Ik hoor graag van je!

Warme groet,

Tim Knoote
Ervaringsdeskundige

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 35-50
Beantwoord door: Tim Knoote op 17 mei 2022

Gerelateerd

Meer over

Bipolariteit, manie, hypomanie
breathwork

Lees ook