Main content

Tim en Jim De diepte in In de Tim en Jim De diepte in podcast gaan Tim Knoote (28) en Jim van Os (61) een open dialoog aan ‘over’ en ‘met’ de GGZ. De één als ervaringsdeskundige, de ander als psychiater.

Beiden laten al meerdere jaren een ander geluid horen omtrent o.a. het fenomeen psychose met een kritische doch opbouwende blik op de huidige aanpak. Een openhartige, persoonlijke serie waarin ze beiden proberen af te stappen van hun rol. Twee mensen die een authentieke verbinding proberen aan te gaan.

Deze aflevering gaat over het begin

Hoe kennen zij elkaar en wat gaan ze de komende reeks allemaal bespreken?

Hoe verbind je een visie met de werkvloer en alles daartussen?

Deze podcast is een poging om deze lagen vanuit gelijkwaardigheid met elkaar te verbinden. Twee totaal verschillende routes hebben ze afgelegd, de ex-patiënt en de psychiater. Of zijn ze eigenlijk niet zo verschillend? Ze hebben er namelijk allebei een overlappende visie op nagelaten. Wat is er nodig en waar gaan we naar toe in de GGZ? Wat kenmerkt een psychiater of een ervaringsdeskundige? Wat kenmerkt hen, wat kenmerkt jou?

Tim en Jim duiken erin.


Biografie Jim van OsProf. dr. Jim van OsVoorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen.

Tim Knoote is als ervaringsdeskundige werkzaam bij UMC Utrecht

Meer podcastgesprekken luisteren met Jim van Os?

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedInFacebookTwitter en YouTube!

  • Deel deze pagina: