Veel gezochte termen

Psychosenet podcast

Auteur

Tim Knoote

Tim Knoote is bij Howie the Harp opgeleid tot ervaringsdeskundige. Tim heeft een achtergrond als gezondheidszorg technoloog en werkt als compagnon met Sean Blackwell. Als ervaringsdeskundige biedt Tim perspectief omtrent het fenomeen ‘psychose’. Hoe filter je de zin uit de waanzin?

Tim en Jim – de diepte in

Tim en Jim De diepte in
In de ‘Tim en Jim – de diepte in’ podcast gaan Tim Knoote (28) en Jim van Os (61) een open dialoog aan ‘over’ en ‘met’ de GGZ. De één als ervaringsdeskundige, de ander als psychiater.

Beiden laten al meerdere jaren een ander geluid horen omtrent o.a. het fenomeen psychose met een kritische doch opbouwende blik op de huidige aanpak. Een openhartige, persoonlijke serie waarin ze beiden proberen af te stappen van hun rol. Twee mensen die een authentieke verbinding proberen aan te gaan.

Deze eerste aflevering van ‘Tim en Jim – de diepte in’ gaat over het begin

Hoe kennen zij elkaar en wat gaan ze de komende reeks allemaal bespreken?

Hoe verbind je een visie met de werkvloer en alles daartussen?

Deze podcast is een poging om deze lagen vanuit gelijkwaardigheid met elkaar te verbinden. Twee totaal verschillende routes hebben ze afgelegd, de ex-patiënt en de psychiater. Of zijn ze eigenlijk niet zo verschillend? Ze hebben er namelijk allebei een overlappende visie op nagelaten. Wat is er nodig en waar gaan we naar toe in de GGZ? Zijn er kenmerken die typisch bij een psychiater horen, of een ervaringsdeskundige?

Tim en Jim duiken erin.