Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Heb ik een depressie?

Vraag

Ik voel me al een tijdje heel down, moe, mijn zin in eten, leuke dingen doen is al vervaagd. Ik zit graag alleen en ik wil maar alleen slapen. Ik heb nooit antidepressiva-pillen genomen. Dus ik weet niet wat het ook kan zijn.

Dit is erg vervelend voor mij maar ook voor anderen, ik heb momenten dat ik normaal doe en plots kan ik dan geïrriteerd zijn, of down en wil ik liefst alleen zijn….

Graag een gericht advies.

Antwoord

Een gericht advies ‘op maat’ is via deze website niet te geven, daarvoor is een persoonlijk gesprek nodig.

Meer algemeen is mijn advies dat als je aanhoudend somber gestemd bent en nergens meer plezier aan beleeft, dan zou ik maar eens naar je huisarts gaan om het te bespreken. Misschien is nader onderzoek door een psycholoog zinvol.

Antidepressiva kunnen bij forse depressies helpen, maar alleen na gedegen diagnostisch onderzoek, en altijd in combinatie met gesprekken of psychotherapie.

Kijk ook eens op www.thuisarts.nl, en zoek naar ‘depressie‘. Dan vind je veel nuttige en actuele informatie.

Vriendelijke groet, Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 25
Beantwoord door: Ralph Kupka op 10 juli 2019

Gerelateerd

Meer over

Depressie

Lees ook