Main content

Vraag

Beste Jim van Os,

Dank voor uw reactie. Het doet me goed om te weten dat de meeste mensen goed van 50 naar 25 mg kunnen in 1x. De misselijkheid hoofdpijn en mist is niet zodanig aanwezig dat ik niet meer kan functioneren, dus het was meer een check. Uw antwoord geeft me weer zelfvertrouwen . Dank u dat heeft veel positieve invloed.

Is het voor veel mensen ook goed te doen om van 25 naar 0 mg te gaan?

Aangezien ik retard tabletten heb kan ik ze niet doormidden breken/ vijlen. Mijn streven is om van 50 naar 25 mg te gaan en op deze dosis te blijven tot dat alle klachten weg zijn en zo’n 3 weken weg blijven. Dan van 25 naar 0 mg.

Ik heb me aangemeld op het forum via psychosenet in de hoop hier lotgenoten te vinden!

Antwoord

Beste M,

Van 25 naar 0 amitriptyline is helaas weer lastiger - met name de laatste stapjes kunnen aanleiding geven tot onttrekkingsklachten.

Maar: ook dit kunnen veel mensen zonder problemen.

Veiliger is dus 12.5 via strip, maar je kunt het ook proberen.

Groet Jim


Biografie Jim van Os

Prof. dr. Jim van OsVoorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij is tevens verbonden als Visiting Professor Psychiatric Epidemiology aan het Institute of Psychiatry te Londen. Hij is sinds 2011 lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en werd in 2016 benoemd tot Fellow van King’s College London

Jim van Os werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Hij staat sinds 2014 op de Thomson-Reuter Web of Science lijst van ‘most influential scientific minds of our time’. In 2014 kwam zijn boek De DSM-5 Voorbij uit, en in 2016 het boek Goede GGZ! (samen met Philippe Delespaul e.a.).

Lees hier meer over Jim van Os. Of volg Jim op LinkedInFacebookTwitter en YouTube!

Lees meer over afbouwen:

Kijk ook hier:

Meer informatie over medicatie:

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 31
Beantwoord door: Jim van Os op 23 november 2018
  • Deel deze pagina: