Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Tim Knoote is afgestudeerd gezondheidszorg technoloog. Bij Howie the Harp is hij opgeleid tot ervaringsdeskundige. Internationaal werkt hij als compagnon met Sean Blackwell. Als ervaringsdeskundige biedt hij perspectief omtrent het fenomeen ‘psychose’. Hoe filter je de zin uit de waanzin?

Hoe ga ik om met stemmen die als telepathisch voelen?

Vraag

Ik hoor stemmen alsof het telepathisch is. Wat is de beste manier om daar mee om te gaan.

Antwoord

Bedankt voor je vraag.

Ik denk dat het erkennen van de stemmen een begin is. Alsof het onderbewustzijn iets duidelijk probeert te maken. Hoe verhouden de stemmen zich tot telepathie? Laten we er vanuit gaat dat het klopt wat je hoort, en dat telepathie bestaat en dat er meer is tussen en hemel en aarde. Alleen hoe ga je er dan mee om? Door de stemmen serieus te nemen, te uiten, een beeld te krijgen van ze of tastbaar te maken. Of door de focus ergens anders te brengen, alleen dat is een tijdelijke aanpak denk ik.

Er is een app: ’temjestem’, die je afleidt van je stemmen. Al ben ik van mening dat het een begin van een transformatie is, dat er iets niet langer door kan gaan en dat er dus iets moet veranderen. Onderdrukte trauma komt omhoog, en je onderbewustzijn wilt iets communiceren. Wat mij heeft geholpen is een ademretreat met Sean Blackwell: https://www.bipolarawakenings.com Hij heeft vaker cliënten gefaciliteerd mbv ademhaling hun stemmen te integreren. Wellicht iets om naar te kijken.

Het boek van Robin Timmers: Leren omgaan met stemmen horen, is ook een aanrader. Er zijn tevens stemmenpoli’s in land.

Succes!

Hartelijke groet,
Tim Knoote

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 48
Beantwoord door: Tim Knoote op 11 juni 2020

Gerelateerd

Meer over

Stemmen horen

Lees ook