Veel gezochte termen

Psychosenet blog

Hoe ga je om met stemmen? Animatie met 5 tips

stemmen

Iedereen kan stemmen horen, maar er zijn grote verschillen in hoe vaak mensen stemmen horen, hoe hard, hoeveel stemmen en in wat voor soort dingen ze tegen je zeggen. Als je last hebt van stemmen helpt het om ze anders te bekijken. In deze animatie geven we je 5 tips.

 

Heb jij nog tips om met stemmen om te gaan?


Meer over stemmen horen?

Dirk Corstens over stemmen horen en wat je eraan kunt doen (video)
Zolang er mensen zijn, zijn er stemmen – Boek van Stichting Weerklank
Waarom het zo belangrijk is om te praten over de stemmen die je hoort
Mijn spreekbeurt gaat over stemmen horen
Stichting Leven met Stemmen

Reacties

4 reacties op “Hoe ga je om met stemmen? Animatie met 5 tips”

 1. Huub

  aan stemmen die plagen, wen je nooit , als je chronisch psychotisch bent, , ben je dan uitbehandeld ?? en moet je dan door het leven blijven gaan met een super dosis medicatie. ?? Dirk Korstens zegt het goed, de psychiater heeft veel meer tijd nodig, maar die heeft 200 cliënten in de GGZ .

 2. adriana

  mooie animatie, ik heb zelf 2 stemmen, vriendelijke , maar daarvan heb ik weinig last (eerder gemak) meer door gewoon zelf goed te kijken waarom ze iets zeggen, negatieve dingen te negeren, positief te reageren en snappen waarom ze in bepaalde situaties opduiken. Ik heb ze inmiddels al vanaf mijn 28ste (nu 42) je went eraan! Zonder zou ik niet meer willen! ps. uitbehandeld sinds 2007!

  1. Tarik

   Hallo met tarik alles goed ik heb dezelfde probleem ik hoor al 14 jaar stemmen ik heb het zwaar omdat ze je de hele dag door pesten je zei je hebt het al 42 jaar hoe heb je het zolang volgehouden ik heb het al 14 jaar maar dat is al lang genoeg hoe ging je dermee om en hoe vaak hoor je ze en scheld je terug uit helpt dat of word dat alleen erger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *