flag 001
flag 001
flag 001
flag 001
Hoe kijkt u aan tegen Brainwave entrainment? * PsychoseNet

Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

Expert Avatar

Jeroen Zwaal zet met plezier zijn deskundigheid in. Naast tekenen en schrijven improviseert hij graag op de piano.

Hoe kijkt u aan tegen Brainwave entrainment?

Vraag

Ik ben zelf psychiatrisch patient belast met Psychotische kwetsbaarheid. Ik ben al ver voordat ik patient werd in aanraking gekomen met Brainwave entrainment oplossingen. Binaural beats, isochronic tones, VR en diverse andere methodes om je hersenen te beïnvloeden, met behoorlijke resultaten.

Ik heb nu het plan om psychoses meetbaar te maken door middel van een draagbare EEG. Door veel metingen te doen, met name bij mensen die in hun psychotische fase zitten kunnen we leren wat er in de hersenen gebeurt bij een psychose. Daar zal duidelijk moeten worden of er een substantieel verschil is in hersenactiviteit bij mensen met en zonder psychose.

De vervolgstap is om brainwave entrainment sessies te ontwikkelen waarmee de psychoselast verminderd kan worden. Hoe kijkt u daar tegen aan?

Groeten,
E

Antwoord

Hoi E,

Dat klinkt me bekend in de oren. Deed Ad Visser dat vroeger ook niet met zijn brainsessions?

Lijkt me ook dat dit raakvlakken heeft met neuropsychologie, waar onder andere Bart Rutten zich mee bezig houdt in Maastricht.

Verder heeft het raakvlakken met vaktherapie (muziek) en wat mij betreft zelfs met quantumdynamica en presentie. Ook Wilfred Bastiani heeft het hierover in zijn nieuwe boek ‘Jouw reis naar het innerlijke kind’ , waar hij het heeft over resonantie, energie en coherentie, in combinatie met depressie, autisme, psychose, en meer. Ook muziek, waarin hij beschrijft dat het trillingsgetal 440 hertz beter aansluit bij heling dan 444 hertz. Abstract én interessant!

Kortom, nog een heel mooi gecombineerd gebied van psychiatrie, filosofie, biologie, wetenschap en sociologie te ontdekken en concreet en werkbaar te maken.

Succes ermee, hartelijke groet Jeroen

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 42

Beantwoord door: Jeroen Zwaal op 8 maart 2019

Gerelateerd

Meer over

Hulp & Herstel

Lees ook