Main content

Vraag

Ik ben nu iets meer dan vier weken helemaal vrij van citalopram na een afbouwperiode van acht maanden.
Hoe lang kan je nog last hebben van ontwenningsverschijnselen?
Met name, frustratie, boosheid van binnen, alles is te veel?

Antwoord

Onttrekkingsverschijnselen van een antidepressivum kunnen enkele weken duren, maar vier weken is wel lang. Alles kan, maar frustratie, boosheid, en alles te veel vinden zijn niet de meest typische onttrekkingsverschijnselen van citalopram. Het kunnen ook klachten zijn die je hebt teruggekregen nu je geen citalopram meer gebruikt. Ik kan dat op afstand echter niet bepalen.

Vriendelijke groet,

Ralph Kupka


Biografie - Ralph Kupka

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het VU Medisch Centrum (Amsterdam), en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is voorzitter van het landelijk Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) en  Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD).

Ralph Kupka werkt sinds 25 jaar in nationale en internationale onderzoeksconsortia op het gebied van bipolaire stemmingsstoornissen, en is eindredacteur van het eerste Handboek Bipolaire Stoornissen. Hij was voorzitter van de richtlijncommissie bipolaire stoornissen en bestuurslid van AKWA, het kwaliteitsinstituut voor de GGZ.

Meer informatie over medicatie:

Lees meer over antidepressiva:

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 31
Beantwoord door: Ralph Kupka op 6 december 2019
  • Deel deze pagina: