Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Kan geen contact meer krijgen met vriend

Vraag

Een vriend van ons is in een half jaar maar enkele keren naar buiten geweest. Zijn zoon woont bij hem in. Daar krijgen we geen contact mee. In het begin werden berichtjes nog afgeleverd, maar nu niet meer. Hij heeft sinds januari nooit meer gereageerd. Maar ik ken hem vrij goed. Ik ga regelmatig langs zijn huis en heb gisteren ook een kwartier lang aangebeld. Briefjes door de brievenbus hebben geen zin.

Ik maak me erge zorgen nu zijn berichtjes niet meer afgeleverd worden. Wat kan ik doen? Zijn huis zit potdicht.

Antwoord

Dat klinkt inderdaad zorgelijk, ook omdat je geen contact met de zoon kunt krijgen. Zijn er nog andere contactpersonen? Je kunt niemand dwingen tot contact, en het is voor jou kennelijk geheel onduidelijk waarom de vriend zich zo terugtrekt.

Ik neem aan dat hij nog wel lichamelijk gezond is en dat hij nog in leven is? Als je daar serieus twijfels over hebt, moet je misschien bij de politie langs gaan.

Vriendelijke groet, Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 51
Beantwoord door: Ralph Kupka op 17 juni 2019

Gerelateerd

Meer over

Naasten

Lees ook