Main content

Vraag

Ik neem nu 2 maand seroquel 200 Mg om goed door te slapen, maar ik wordt met de dag dikker en dikker. Komt dat daardoor?

Antwoord

Ja, helaas kan quetiapine (Seroquel) bij daarvoor gevoelige mensen leiden tot een soms aanzienlijke gewichtstoename.

Als dat problematisch wordt, en niet met sport of dieetmaatregelen verbetert, moet naar een ander middel worden gezocht. Zeker bij een depressieve stemmingsstoornis zijn er veel mogelijkheden.

Vriendelijke groet, Ralph Kupka

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 40
Beantwoord door: Ralph Kupka op 18 maart 2019
Expert Avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het VU Medisch Centrum (Amsterdam UMC), en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is voorzitter van het landelijk Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen (KenBiS) en  Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD).

Ralph Kupka werkt sinds 25 jaar in nationale en internationale onderzoeksconsortia op het gebied van bipolaire stemmingsstoornissen, en is eindredacteur van het eerste Handboek Bipolaire Stoornissen. Hij was voorzitter van de richtlijncommissie bipolaire stoornissen en bestuurslid van AKWA, het kwaliteitsinstituut voor de GGZ.

Heb je zelf een vraag?

Er zijn diverse experts beschikbaar in het eSpreekuur, van ervaringsdeskundigen tot psychiaters, die je vraag graag beantwoorden.

Meer weten?

  • Via deze link vind je een overzicht van alle antwoorden in de PsychoseNet kennisbank.
  • Via deze link vind je een overzicht van Ralph Kupka zijn antwoorden.

Meer lezen over bipolariteit?

  • Deel deze pagina: