Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Mag mijn huisarts -zonder enig overleg- mijn medicatie verhogen?

Vraag

De huisarts heeft het ophogen van antipsychotica verzwegen en ga ik nog wel verhaal halen, omdat ik vorig jaar dacht dat ik zonder aanleiding zulke negatieve gedachten en veel zelfdodingsgedachten had, sinds ik abilify nam.

Ik vertelde dat en wilde dit gaan onderzoeken en heb alleen een verwijsbrief willen halen bij de huisarts en wist ik helemaal niet dat hij even uit de losse pols juist dat spul dan verhoogt, zonder enig overleg, zonder dat ik er vanaf wist.

Had ik wel kunnen verongelukken met mijn scooter, denk ik achteraf..en wat al niet meer…

Zo lang heb ik deze huisarts nog niet, maar heb wel in het begin afgesproken met hem dat hij dan de medicijnen voor zou schrijven, maar dat het bij veranderingen hierin altijd via de psychiater zou gaan en daar was hij het n.b mee eens.

Ik vind dat hij erg onverantwoordelijk gehandeld heeft en bovendien mijn vertrouwen heeft beschaamd en snap ik ook werkelijk niet dat een huisarts zich aanmeet psychiater te zijn. Dit kost me weer een half jaar extra aan afbouw. Waarom mag dit eigenlijk, want vind het moreel onaanvaardbaar.

Antwoord

Hoi M,

Begrijp het. Probeer rustig met de huisarts te spreken hierover en hem “op te voeden”. Misschien is er sprake van een vergissing of een misverstand. Misschien heeft de psychiater contact gehad met de huisarts en gevraagd de medicatie te verhogen.

Succes, het is zwaar voor je maar je doet het goed!!!!

Jim

Beantwoord door: Jim van Os op 15 juli 2017

Gerelateerd

Meer over

overige onderwerpen

Lees ook