Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Dr. Peter C. Groot is onderzoeker en ervaringsdeskundige bij User Research Center NL, UMC Utrecht. Hij is deskundige medicatie afbouw en taperingstrips. Taperingstrips (ook wel: afbouwmedicatie) maken veilige afbouw praktisch mogelijk van medicijnen die bij te snel stoppen problemen kunnen veroorzaken.

Kan ik na één week bupropion gewoon stoppen?

Vraag

Ik slik nu een week 150 mg bupropion in verband met mijn AD(H)D.

Ik ben zo verschrikkelijk ziek, overgeven, enorme druk achter de ogen, hoofdpijn… en kan de hele dag wel slapen.

Mag ik na één week gewoon stoppen?

Mijn huisarts is niet aanwezig, dus ik moet wachten tot morgen. Ik heb vanmorgen nog niks ingenomen.

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet.

Antwoord

Beste J.,

Omdat je nog maar net gestart bent met je bupropion is het waarschijnlijk verantwoord om daar in één keer mee te stoppen. Als daarna blijkt dat je klachten snel weer verdwijnen dan weet je dat je te snel met de bupropion bent gestart.

Wat je daarna moet doen is met je behandelaar bespreken of je weer opnieuw bupropion gaat gebruiken. Als je dat gaat doen dan dan weet je nu dat je daar veel geleidelijker mee moet starten om te voorkomen dat je opnieuw klachten krijgt zoals je die nu hebt. Dan is het voor je behandelaar ook makkelijker om uit te vinden wat voor jou een goede dosis is.

Om geleidelijk te kunnen starten kun je eventueel gebruik maken van een taperingstrip die je in omgekeerde volgorde, als opbouwstrip, gebruikt. De apotheker kan je daarover meer vertellen.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk om er samen met je behandelaar voor te kiezen om na deze slechte ervaring niet opnieuw bupropion te gaan gebruiken.

Ten slotte is het ook nog mogelijk, maar minder waarschijnlijk, dat de klachten die je nu hebt niets te maken hebben met het gaan gebruiken van bupropion.

Neem hoe dan ook contact op met je behandelaar, aan wie je deze mail kunt laten lezen, om met hem/haar te bespreken hoe je verder moet.

Vriendelijke groet,

Peter

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 20-35
Beantwoord door: Peter Groot op 17 november 2020

Gerelateerd

Meer over

Afbouwen
Bupropion

Lees ook