Main content

Vraag

Een vriend maakt waarschijnlijk een psychose door. Dit is nog niet officieel gediagnosticeerd maar alles wat ik erover lees is heel herkenbaar. Er wordt wel gesproken over een psychotisch beeld. Om hem te helpen: kunnen we zeggen tegen hem dat hij een psychose doormaakt? Zodat hij zichzelf en zijn gedachten beter begrijpt? Of moeten we dit niet doen?

Ik hoor graag van u..

Antwoord

Dank voor je vraag. Je hebt al veel over psychose gelezen, schrijf je, en je denkt veel te herkennen. Ken je de brochure van Ypsilon: 'Help! Psychose in de familie!'?

Lees voor familie: naasten, direct betrokkenen, de sociale omgeving: https://www.ypsilon.org/psychose en de brochure 'Ziek! Hoezo ziek?
Beide brochures zijn te downloaden van de site van Ypsilon.

Ook deze informatie op de site van Ypsilon kan helpend zijn: https://www.ypsilon.org/(nog)-geen-diagnose

Daarnaast is er de website Naasten in Kracht, voor naasten en direct betrokkenen van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Daar vind je informatie, tips, adviezen en ervaringsverhalen.

Je kunt ook bellen met de Adviesdienst van Ypsilon: 088-002120 dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur.

Sterkte voor jou en iedereen die betrokken is bij deze vriend.
Ypsilon


Logo biografie Ypsilon

Mind Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.

Tip: Kijk ook op https://www.ypsilon.org/advies.

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 40
Beantwoord door: Ypsilon op 8 augustus 2019
  • Deel deze pagina: