Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Jim van Os is een herstelgerichte psychiater, hoogleraar psychiatrische epidemiologie en Voorzitter Divisie Hersenen, UMC Utrecht. Hij werkt op het raakvlak van ‘harde’ breinwetenschap, gezondheidszorgonderzoek, kunst en subjectieve ervaringen van mensen met ‘lived experience’ in de GGZ. Jim is ook familielid van mensen met psychosegevoeligheid.

Bereikbaarheid FACT teams

Vraag

Wanneer iemand begeleiding vanuit Fact krijgt, is er 24 uur bereikbaarheid?

Of word met de betreffende client een veiligheidsplan opgesteld wie binnen netwerk bereikt kan worden bij crisis / Fact is de meest intensieve vorm van ambulante hulpverlening en moet altijd bereikbaar zijn.

Antwoord

Hey T,

Dank voor je bericht!

FACT teams hebben geen 24 uur bereikbaarheid (behoudens misschien een enkele in de grote steden), maar de GGZ heeft wel 24 uur een crisisbereikbaarheid.

Probleem met de GGZ crisisdienst is dat die in de meeste gebieden in Nederland zwaar overvraagd is vanwege personele onderbezetting.

Daarnaast is in de wereld van de herstelondersteuning steeds meer aandacht voor werken met netwerken en eigen resources – om goede redenen, want hier gebeurt sowieso al veel.

Los van dit alles: De GGZ is in Nederland niet goed georganiseerd, waardoor veel hulpvragen blijven liggen, zowel in het kader van herstelondersteuning als behandeling als crisishulpvragen.

Het antwoord daarop is langeretermijnwerk en staat hier beschreven.

Met dank en groet, Jim

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 38
Beantwoord door: Jim van Os op 10 februari 2019

Gerelateerd

Meer over

Overig

Lees ook