Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Dirk Corstens is psychiater en psychotherapeut en heeft veel ervaring met mensen die stemmen horen. Dirk is betrokken bij Peer Supported Open Dialogue Nederland (POD NL), een eerste echte stap richting werken met open dialogue in de praktijk.

Welke psychische ziekte heeft mijn dochter?

Vraag

Mijn dochter is 30 jaar oud. Als meisje was ze altijd stil, en praatte weinig. Ze was goed op school en had veel vrienden. In de kindertijd had ze veel stres door vader welke was in verleden in oorlog en concentratie kamp. Dus thuis waren er altijd spanningen en stress. Toen ze 20 jaar oud was kreeg ze een enge droom, dat ze dood zou gaan. Wij gingen naar een psycholoog en ze kreeg de diagnose PTSS en angststoornis. Nadat ze had problemen met slapen, en ze moest school verlaten. Ze ging voor juridisch medewerker. De laatste twee jaar gaat het niet goed met haar. Ze heeft geen baan, vriendinnen zijn allemaal getrouwd, dus geen vrienden meer. Als ze alleen in haar kamer is, hoor ik haar praten met zichzelf. Ik heb haar gevraagd of zij iemand ziet, of stemmen hoort. Haar antwoord was,  “dat is mijn irritatie op alles wat ik heb niet bereikt in mijn leven.” Ze wil niet naar psychiater omdat zij bang is voor een diagnose. Mijn vraag is welke psychische ziekte heeft mijn dochter?

Ik ben een bezorgde moeder. Hartelijk bedankt.

Antwoord

Ik kan zo niet zeggen welke psychische ziekte ze heeft. Het zou kunnen dat ze stemmen hoort omdat u haar hardop hoort praten. Probeer met haar samen naar een paar filmpjes te kijken op Psychosenet.
Veel kinderen van oorlogsslachtoffers lijden zelf ook erg. Misschien kun u hulp zoeken bij stichting centrum 45.

https://www.centrum45.nl/

Beantwoord door: Dirk Corstens op 1 oktober 2018

Gerelateerd

Meer over

Hulp & Herstel

Lees ook