Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Prof. dr. Ralph Kupka is hoogleraar Bipolaire Stoornissen, verbonden aan het Amsterdam UMC, locatie VU Medisch Centrum, en psychiater bij GGZinGeest (Amsterdam) en Altrecht (Utrecht). Hij is Vice-President of Education van de International Society for Bipolar Disorders (ISBD) en daarnaast bestuurslid van de Alliantie Kwaliteit GGZ (Akwa).”

Hoe hou ik mijn relatie goed?

Vraag

Mijn vriendin heeft nu voor de 3e keer een psychose gehad, onze relatie van bijna 7 jaar is nu na de laatste keer erg veranderd. Zij heeft bijna geen interesse meer in mij, het lijkt wel alsof zij mij niet meer mag. En niet meer met mij wil zijn. Maar ze laat me wel weten dat ze van me houdt. Alsnog loopt de relatie bijna naar de knoppen, en ik zit met mijn handen in mijn haar, want zij is en blijft degene waar ik oud mee wil worden, waar ik nakomelingen mee wil maken. Wie de liefde van mijn leven is.

Wat moet ik doen om de relatie goed te houden?

Antwoord

Beste T,

Dat is een verdrietige gang van zaken, en het is moeilijk om te zeggen of dit iets met de psychoses van je vriendin te maken heeft. Relatieproblemen kunnen zoveel uiteenlopende oorzaken hebben. Ik kan je dus moeilijk van een zinvol advies voorzien. Misschien moeten jullie samen eens een aantal gesprekken met een eerstelijns psycholoog voeren om duidelijker te krijgen wat er allemaal speelt in jullie relatie.

Vriendelijke groet, Ralph Kupka

Beantwoord door: Ralph Kupka op 11 februari 2018

Gerelateerd

Meer over

Gezin, studie en werk

Lees ook