Main content

Vraag

Een goede vriend van mij is in een psychose beland. Is het voor hem mogelijk om volledig te herstellen of zal hij altijd bepaalde psychotische klachten blijven houden? (en er mee moeten leren leven?)

Antwoord

Goed dat je deze vraag stelt.

Op de site van Ypsilon kun je de brochure ‘Help! Psychose in de familie’ downloaden, waarin je informatie vindt die je kan helpen in de omgang met je vriend:

Zie ook deze pagina: https://www.ypsilon.org/herstel

Deze site is ook informatief over herstel.

Voor naasten, vrienden, kennissen van mensen met een psychische kwetsbaarheid is de site www.naasteninkracht.nl in het leven geroepen. Daar vind je informatie, adviezen, tips en ervaringsverhalen. Als je zou willen kun jij daar ook je ervaringsverhaal kwijt.

Ik vind het mooi dat je je zorgen maakt om je vriend, maar ook jij hebt je emoties en gedachten, die kun je kwijt in je verhaal, als je dat zou willen, waar anderen dan ook weer iets aan kunnen hebben. En natuurlijk vind je informatie op de site van PsychoseNet, die je al hebt bekeken, denk ik, aangezien jouw vraag via Psychosenet bij ons terecht is gekomen.

Veel sterkte,
Ypsilon


Logo biografie Ypsilon

Mind Ypsilon komt op voor familieleden en naasten van mensen met psychosegevoeligheid. Het adviesdienstteam van Ypsilon ondersteunt familieleden en naasten, luistert naar hun verhaal, verwijst naar hulp en denkt mee over ieders persoonlijke situatie.

Tip: Kijk ook op https://www.ypsilon.org/advies.

Deze vraag is gesteld door een man in de leeftijdscategorie 26
Beantwoord door: Ypsilon op 7 augustus 2019
  • Deel deze pagina: