Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Auteur

expert avatar

Femke is werkzaam op het gebied van arbeidsbemiddeling en re-integratie. Ze is manager werkzoekenden dienstverlening bij het UWV. Ze is afgestudeerd in de psychologie en psycholoog (afstudeerrichting Klinische-en gezondheidspsychologie). Femke is familielid van mensen met een psychosegevoeligheid.

Wat zijn mijn rechten op passend werk?

Vraag

Ik ben ruim 18 jaar in dienst voor 12 uur per week bij een SW-bedrijf met een WSW-indicatie. Vanuit volledige Wajong.

Mijn laatste detachering is vier jaar geleden gestopt door een reorganisatie. Het is lastig om een passende plek te vinden en eerder heeft er 2,5 jaar gezeten tussen een detachering en de volgende. Ik mocht toen vrijwilligerswerk doen.

Sinds twee jaar doe ik een klus op kantoor bij het SW-bedrijf zelf. Dat is niet genoeg werk. De bedoeling was dat ik een beter passende plek zou krijgen binnen het kantoor. Ik hoop dat dat lukt. Een nieuwe detachering is moeilijk want ik sta niet meer in het doelgroepregister en ik heb een dienstverband voor 12 uur per week.

Participatiebanen zijn voor maximaal 23 maanden en je moet vaak minstens 24 uur beschikbaar zijn. Ik kan wel gedetacheerd worden vanuit mijn dienstverband maar bedrijven krijgen meer subsidie voor mensen die wel in het doelgroepregister staan. Volledig terug in de WAO en dan vrijwilligerswerk gaan zoeken kan niet, want ik heb me niet twee jaar geleden ziek gemeld. Ik ben beschikbaar voor die 12 uur.

Wat zijn mijn rechten op passend werk?

Antwoord

Goedendag A.,

Wat fijn dat je wel weer een aantal uur kunt werken.

Als eerste stap zou je kunnen nagaan of je weer in het doelgroepregister kunt worden opgenomen. Je kunt contact opnemen met UWV in jouw regio en jouw situatie uitleggen. Vertel vooral dat je graag wilt werken zodat zij met jou mee kunnen denken.

Als blijkt dat je niet meer in aanmerking kunt komen voor een baan via de banenafspraak, dan kun je contact opnemen met het Regionaal Mobiliteits Team in jouw regio. Zij kunnen jou kosteloos verder helpen.

Veel succes gewenst en hopelijk lukt het zo.

Hartelijke groet,

Femke

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 50-65
Beantwoord door: Femke op 20 februari 2023

Gerelateerd

Meer over

Gezin, studie en werk

Lees ook