Veel gezochte termen

De PsychoseNet Kennisbank

Beantwoord door

Expert Avatar

Dit antwoord is gegeven door een PsychoseNet Expert. Deze expert is niet meer actief in het online Spreekuur van PsychoseNet. Het gegeven antwoord is nog steeds het lezen waard.

Wat is normaal na afbouwen van venlafaxine?

Vraag

Ik ben bijna 3 weken volledig van de velafaxine af. Ik heb 2 tapering strips gebruikt om van 75 mg naar 37,5 mg te gaan en van 37,5 mg naar 0 te gaan. Dit in 2x 28 dagen. Ik heb de eerste 1,5 week maag en darmklachten gehad met lichte koorts en hevige rilligen. Ik dacht na 1,5 week dat de verschijnselen wel over waren maar ik heb inmiddels al een week last van somberheid en negativiteit. Ik lees op internet dat dit normaal is na het afbouwen maar ik vraag me af wat ik nu het beste kan doen en hoe lang dit nog kan duren. Ik hoop dat u mij kan helpen.

Antwoord

Beste Carina,

Hartelijk dank voor je vraag.
Allereerst mijn excuses voor mijn late beantwoording, ik kon weken niet inloggen op de nieuwe website.

Een fraaie prestatie om van de venlafaxine af te komen, gefeliciteerd.
het is inderdaad \'normaal\' dat je dit soort klachten kunt krijgen na het afbouwen. Het si niet goed te voorspellen hoe lang het gaat duren. Ondertussen zou ik proberen om op een andere wijze om te gaan met die klachten, bijvoorbeeld door adviezen op deze website tot je te nemen, voldoende te sporten en verstandig te eten en te drinken. Eventueel kan lotgenotencontact je ook helpen.
Mocht het niet lukken en als het nog nodig is dan hoor ik graag weer van je.

met vriendelijke groet, dick Bijl

Deze vraag is gesteld door een vrouw in de leeftijdscategorie 20
Beantwoord door: Dick Bijl op 4 januari 2019

Gerelateerd

Meer over

Afbouwen

Lees ook